Добавката за навигация в Google не е Google +1 - Социална Медия - 2019

Anonim

Ако наскоро сте забелязали допълнение към страниците в профила си в Google, не сте били единствените. Миналата седмица Google въведе нова функция на своята страница, която показва името на акаунта на потребителите и им дава достъп до техните настройки, различни папки и лесно излизане. Това е доста минимално обновяване, но тъй като сме станали толкова гладни за масовото забавяне на социалния проект на Google, това изглеждаше като знак.

Оказва се, че всички се доближавахме. След широко разпространените спекулации, това беше наистина първото внедряване в социален слой на Google, което трябваше да бъде въведено постепенно, компанията на Купертино поставя рекорда направо. Google обяснява, че добавянето не е нищо повече от начин, по който потребителите да се уверят в кой акаунт са влезли при използване на различни приложения на Google. Например, ако искате да споделяте документ под фирмената си сметка, веднага става ясно, че сте влезли в профила си и ако трябва да превключите.

Също така има за цел да помогне на потребителите, които искат да запазят известна информация, свързана с името си. Според публикация в блога от директора на неприкосновеността на личния живот Алма Уитен, "понякога искате интернет, без вашата онлайн активност да е обвързана с вашата самоличност … може би, когато изследвате медицинско състояние".

От друга страна, това е друга стъпка към поверителността на потребителите на Google. Очевидно е имало спорове, когато става въпрос за това в миналото и компанията не поема никакви шансове. За съжаление, това означава, че все още има малък или никакъв напредък в Google +1 (ако това е дори истинското ви име, социален проект на Google!). Започва да се чувства, че може би Google се опитва да убие предполагаемата си социална функция и просто чака, докато цялата медийна реклама умре и ние забравяме за нея.